Waarom leren lassen?
Er is een gezegde: laat alle lassen ter wereld lossen en de wereld valt in miljoenen stukken uit elkaar. Zo'n vaart zal het gelukkig nooit lopen, maar er valt wat voor te zeggen. U zou er verbaasd van zijn als u wist in hoeveel toepassingen het lassen aangewend wordt. Van de stoel waarop u zit, de auto waarmee u rijdt, het vliegtuig waarmee u naar uw vakantiebestemming vliegt: al deze dingen vereisen op één of andere manier laswerk. Dat is dan ook meteen de reden dat een geoefend lasser nooit zonder werk zal zitten: de mogelijkheden en toepassingsgebieden zijn werkelijk immens.

Als lasser doet u in feite iets wat uniek is: van een hoop staal (om het even oneerbiedig uit te drukken) maakt u een aanhangwagen, een trap, auto-onderdelen, balustrades, noem maar op.

Vanuit het schijnbare niets maakt u werkelijk ALLES. Elke 2 dingen die u aan elkaar last zijn voor de eeuwigheid verbonden: het lijkt wel een huwelijk voor altijd. Dat maakt lassen zo mooi als beroep.

Let echter op: lassen is NIET eenvoudig. Iedereen kan het leren, zeker, maar zoals bij alles geldt hetzelfde gezegde: oefening baart kunst. Voor lassen telt dit dubbel en dwars! Zo bent u wellicht een uitstekend chauffeur, maar laten we wel wezen: de kans dat u ooit een Formule 1 wedstrijd gaat winnen lijkt me eerder gering. Idem dito voor lassen: we kunnen het u best leren en we kunnen van een goede lasser een zeer goede lasser maken, maar het harde werk zal bepalen hoe goed u wordt. Maar u bent toch niet bang van een uitdaging?klik op de foto voor de galerij

Onze troeven!


 

          *  iedereen kan bij ons terecht, zonder meer


          *  zeer individuele begeleiding


          *  maximaal drie (!) cursisten per sessie


          * No-nonsense aanpak: maatwerk indien nodig


          * dertig jaar ervaring in de meest uitlopende takken

Uw voordelen

  • U hoeft geen jaren avondschool te volgen om te leren lassen! Het geheim? Wij komen meteen tot de essentie, de kern van de zaak zonder ons te verliezen in theorie.

Onze opleidingen
Grosso modo kunnen we U drie soorten opleidingen aanbieden:

Cursus halfautomaat lassen, Cursus Tig-lassen en specifieke opleidingen op maat.


De cursus Halfautomaatlassen is wellicht voor zowel hobbyist als voor werkzoekende de meest geschikte omdat het het meest veelzijdige is. Het is mits een goede ingesteldheid perfect aan te leren en is geschikt voor dik en dun materiaal.

Deze opleiding zorgt ervoor dat u zelfstandig zult kunnen lassen met halfautomaat, u zult een degelijke basis hebben. Deze cursus beslaagt 6 sessies. Voor gespecialiseerde mensen kan deze cursus zeer ver uitgebreid worden.


Tig lassen: onze meest gespecialiseerde tak. Tig-lassen vergt tov Halfautomaatlassen een betere oog-handcoördinatie en is in zijn geheel een "mooiere" techniek in al zijn vormen. Kan in alle standen aangeleerd worden met de meest uiteenlopende toepassingen. Waar het met de halfautomaat ophoudt, gaat de TIG oneindeig veel verder: dunnere materialen, exotischer materialen, doorlassingen, het fijne tot zeer fijne werk.

Deze cursus beslaagt 6 sessies, professionals kunnen uitbreidingen aanvragen.


Electrodelassen: korte maar krachtige cursus van 3x3h15 lesuren. Ideaal voor de hobby lasser die niet veel geld wilt uitgeven aan apparatuur, maar evengoed voor de metselaar die zijn bekisting of steunbalken zelf wil leren lassen! Heeft Uw firma nood aan iemand die een ingesleten as kan oplassen zonder dat het fortuinen kost: het kan allemaal.

Deze cursus kost 319 euro. Indien u op een rustiger tempo wilt leren lassen kan u de cursus volgen in sessies van 3h30, dan volstaan 5-6 sessies.            Contacteer ons HIER 

De lessen gaan door overdag van 9h tot 12h30 en van 13h tot 16h30, eventueel kan in overleg ook s'avonds en tijdens het weekend les gevolgd worden.

De lessen gaan door in ons atelier te Geel.

Elke sessie duurt 3h30, u dient enkel te zorgen voor werkkledij en veiligheidsschoenen (verplicht!!!)

  • U steunt op ruim dertig jaar ervaring. Daarom weten we perfect in te schatten wat uw noden zijn en kunnen we daarop inspelen.
  • Wij kunnen U steeds adviseren in wat de beste aanpak van Uw noden zijn. Als U enkel nood heeft om aluminium te leren lassen, maken wij een leerplan op maat, samen met U, of U nu werkzoekende bent of zaakvoerder. Uiteraard scheelt het in de prijs!
  • U wilt Uw lassers trappen leren maken, poorten: dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij U zelfs theoretische cursussen aanbieden.
  • U gaat solliciteren maar mist dat beetje zelfvertrouwen omdat U al lange tijd niet meer gelast hebt: wij bieden U een opfrissingscursus op maat aan, desnoods naargelang de noden van het bedrijf waar U lasproeven moet doorstaan.hier zijn enkele referenties van bedrijven die op ons beroep gedaan hebben:


Campine Beerse: opleiden van 15 techniekers, tig-lassen, MMA, Mag

Robberechts Turnhout: inititiatie mag- lassen voor robot programmeurs

HDW Belux Tienen: opleiding aluminiumlassen ifv hoogtewerkers

BMR motoren Zaventem: opleiden lasser tig, ook aluminium

beneo-Remy Leuven: opleiden 14 medewerkers onderhoud en reparatie: rvs lassen tig en MMA

Personal Software Brasschaat: opleiden aluminiumlasser tig

Kerckx nv Aarschot: herscholen medewerker tot fotolasser en constructie; tig, mag, mma

Bandweerkorpsen Beringen, Hasselt: tig-lassen van aluminium

Presize in Huizingen: opleiden lasser tig-mag, rvs, alu

Clock-o-matic: opleiden tig-lasser all-round

Pre-size huizingen: opleidingen tig-HA

Wylli's: HA- lassen dun plaatmateriaal,

Kubrechts nv: medewerker alle technieken aanleren


.......

deze lijst is slechts een greep uit een zeer grote groep mensen en bedrijven die een beroep op ons gedaan hebben, en nog steeds doen

Wij zijn terecht fier dat bedrijven op regelmatige basis beroep doen op ons unieke systeem, dat is ons mooiste loon!LINKS:

www.parweld.be

www.cbl-welding.com/lASACADEMIE SALGA IS FIER OM SPONSOR TE ZIJN VAN kARATECLUB OKINAWA HERENTALS! Tevens club van Belgisch kampioene MARJON MANGELSCHOTS

Copyright  © All Rights Reserved